3 de febr. 2010

L'OCB organitza un Cafè per la Llengua a l'Expolangues de París

L’Obra Cultural Balear organitzarà un Cafè per la Llengua a la fira Expolangues de París, creada amb la finalitat de promoure l’aprenentatge de les llengües i fomentar el multilingüisme. La llengua convidada d’honor de l’edició d’enguany és, precisament, la catalana.

La campanya Cafè per la llengua va començar el 2008, amb la finalitat de promoure la participació popular en matèria de llengua. Amb aquest objectiu, s’han organitzat trobades amb grups de persones i amb entitats representants de sectors molt diversos de la societat mallorquina a qui s’ha convidat a fer un cafè i a parlar sobre qüestions relacionades amb la llengua, sense prejudicis. La campanya, que ha fet una tasca important de sensibilització a favor de la llengua, ha arribat a més de 15.000 persones durant l’any 2009 i ha fet actes arreu de les Illes Balears, Catalunya i Catalunya Nord.

Hi han participat personalitats destacades de la vida social i cultural mallorquina, com l’activista cultural Antoni Torrens, el glosador Mateu Matas “Xurí, els membres de Cucorba Francesc Aguiló i Gabriel Gamundí, els cantants Maria del Mar Bonet, Cris Juanico, Pep Suasi o Antoni Nicolau, els televisius Paquita Tomàs, Maruja Alfaro i Pere Morey, els escriptors Baltasar Porcel, Antoni Vidal Ferrando i Joan Manresa, l’escultor Ferran Aguiló, el membre d’ARCA Joan Pascual o el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma Jordi Sastre. També hi ha pres destacades personalitats del món de l’esport, com el tennista Rafel Nadal, i el seu oncle i entrenador, Antoni Nadal; Antoni Prats, exporter del Mallorca, del Celta de Vigo, del Real Betis i de l’Hèrcules; el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta; les jugadores de l’equip femení Vòlei Palma, juntament amb el seu preparador físic, Óscar García Redondo; Kim Forteza, un dels millors instructors d’spinning del món; el jugador de bàsquet Rudy Fernández; i la jugadora del mateix esport, Alba Torrens.

El Cafè per la Llengua es farà demà, dijous, 4 de febrer, a les 13.30 hores, a l’Estand de la llengua catalana, situada al París Expo, pavelló 5.2 de la Porta de Versalles. Hi prendran part el president de l’Obra Cultural Balear i diversos membres de la comissió internacional de l’entitat.