5 de juny 2009

Membres d'Esglèsia se sumen a la campanya Cafè per la llengua

Per tot el món, i en totes les cultures, prendre un cafè és símbol de voler tenir una conversa amistosa i de l’intercanvi civilitzat d’idees. Aquesta és la base d’una iniciativa engegada per l’Obra Cultural Balear que ha tengut, entre altres convidats, el tennista Rafel Nadal. Moltíssims sectors de la societat ja s’han reunit sota aquesta convocatòria.

Un bon grup de membres de l’Església de Mallorca s’han adherit a aquesta proposta que convida a “prendre un cafè” per parlar d’aquelles qüestions que els preocupen entorn de la llengua a l’Església de Mallorca.

El Cafè tendrà lloc demà, dissabte, 6 de juny, a les 18.00 hores als locals de la Parròquia de Sant Alonso Rodríguez (c. de Costa i Llobera, 19, de Palma).

Aquest manifest sobre l’Església i la llengua catalana serà llegit en el transcurs del Cafè per la Llengua:

DECLARACIÓ SOBRE L’ESGLÉSIA I LA LLENGUA CATALANA

Palma, 6 de juny de 2009
Nosaltres, preveres, religiosos, religioses i laics de l’església de Mallorca, participants del Cafè per la llengua de l’Obra Cultural Balear, manifestam la nostra solidaritat amb totes les actuacions per mantenir, dignificar i acréixer la presència pública de la llengua catalana en les característiques pròpies de Mallorca, i el seu ús normal i vehicular en tots els àmbits socials.

Ens hi adherim per respecte als drets dels pobles i de les persones, per coherència amb la tradició cultural de l’Església de Mallorca, i per fidelitat a la doctrina de l’Església sobre la importància i la dignitat de totes les cultures, recollida al magisteri pontifici i al darrer Sínode Diocesà de Mallorca.

Així, doncs, animam tots els membres de l’Església de Mallorca a refermar el compromís a favor de la nostra llengua i cultura a la litúrgia, a la pastoral i a la comunicació entre nosaltres. També encoratjam els immigrants que han estat acollits a les nostres comunitats a enriquir-se amb el nostre patrimoni cultural, perquè junts puguem oferir a la societat un model de diàleg i d’intercanvi cultural serè i fecund amb esperit evangèlic.