8 de juny 2009

L'OCB ha fet un Cafè per la llengua amb membres de l'Esglèsia Catòlica







L’Obra Cultural Balear ha fet un Cafè per la Llengua amb membres de l’Església Catòlica, el passat dissabte, 6 de juny, a les 18.00 hores als locals de la Parròquia de Sant Alonso Rodríguez (c. de Costa i Llobera, 19, de Palma). Una setantena de persones, entre laics i seglars, han donat suport a la iniciativa, que pretén intercanviar parers sobre l’ús de la nostra llengua. Els membres de l’Església de Mallorca s’han adherit a aquesta proposta que convida a “prendre un cafè” per parlar d’aquelles qüestions que els preocupen entorn de la llengua a l’Església de Mallorca. El col·lectiu s’afegeix, d’aquesta manera, als diferents sectors de la societat civil que han participat a la campanya, entre els quals destaquen esportistes de la talla de Rafel Nadal o el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta.

En el decurs de l’acte s’ha fet una taula rodona sobre la situació de la llengua a l’Església, a la qual han pres part Nicolau Dols, vicerector de Projecció Cultural de la Universitat de les Illes Balears; Margalida Moyà, monja i directora del Col·legi Sant Rafel; i Jaume Mateu, president de l’Obra Cultural Balear. Ha moderat l’acte Joana Karmany, delegada del Laïcat Adult i de la Pastoral Familiar del Bisbat de Mallorca.

Al final de l’acte s’ha llegit la Declaració sobre l’Església i la llengua catalana impulsada pel grup.

DECLARACIÓ SOBRE L’ESGLÉSIA I LA LLENGUA CATALANA

Palma, 6 de juny de 2009

Nosaltres, preveres, religiosos, religioses i laics de l’església de Mallorca, participants del Cafè per la llengua de l’Obra Cultural Balear, manifestam la nostra solidaritat amb totes les actuacions per mantenir, dignificar i acréixer la presència pública de la llengua catalana en les característiques pròpies de Mallorca, i el seu ús normal i vehicular en tots els àmbits socials.

Ens hi adherim per respecte als drets dels pobles i de les persones, per coherència amb la tradició cultural de l’Església de Mallorca, i per fidelitat a la doctrina de l’Església sobre la importància i la dignitat de totes les cultures, recollida al magisteri pontifici i al darrer Sínode Diocesà de Mallorca.

Així, doncs, animam tots els membres de l’Església de Mallorca a refermar el compromís a favor de la nostra llengua i cultura a la litúrgia, a la pastoral i a la comunicació entre nosaltres. També encoratjam els immigrants que han estat acollits a les nostres comunitats a enriquir-se amb el nostre patrimoni cultural, perquè junts puguem oferir a la societat un model de diàleg i d’intercanvi cultural serè i fecund amb esperit evangèlic.