10 de març 2009

L'OCB presenta les activitats de la campanya Cafè per la llengua a Pollença


L'Obra Cultural Balear ha presentat avui de matí, en roda de premsa, a les escales del Calvari de Pollença, les activitats de la campanya Cafè per la llengua que l'entitat durà a terme al municipi. Jaume Mateu, president de l'OCB, ha estat acompanyat pel batle de Pollença, Joan Cerdà, i pels regidors Francesca Ramon i Tomeu Adrover.

Mateu ha explicat que una de les activitats estrella de la campanya consistirà en la visita a totes les cases del nucli urbà per parlar amb els veïnats i explicar-los la iniciativa, la finalitat de la qual és sensibilitzar el conjunt de la població a favor de l'ús de la llengua pròpia. L'entitat farà un Cafè per la llengua amb els veïnats i repartirà material de la campanya. El president de l'OCB ha remarcat que és la primera vegada a Mallorca que s'organitza un porta a porta que té com a finalitat modificar les actituds lingüístiques i que es tracta d'una prova pilot que permetrà avaluar la percepció de la població sobre el procés de normalització lingüística i sobre la situació de la llengua. Mateu ha remarcat que l'objectiu de la campanya és promoure'n l'ús social. En aquest sentit, es tracta de garantir la transmissió generacional, de promoure l'autoestima lingüística i de fomentar la llengua com a eina d'integració dels nouvinguts. Mateu també ha informat que el 3 d'abril el Club Pollença acollirà un acte central de la campanya, a la qual estan convidats tots els ciutadans de Pollença que hi vulguin participar.

Per la seva banda, Joan Cerdà ha agraït a l'Obra Cultural Balear que Pollença sigui el poble triat per a aquesta experiència pilot i ha ofert la col·laboració de l'Ajuntament. El batle ha remarcat el compromís de la institució amb el procés de normalització lingüística.